27 Şubat 2015 Cuma

Hindistan cevizli şekerpare






Bu nefis Hindistan cevizli şekerpareye Şerbetli tatlı sevmeyenlerin dışında kimse Hayır diyemez sanırım.

Çok basit bir o kadar da lezzetli şekerparemizin tarifi şöyle.



Malzemeler

1 yumurta +1 yumurta akı ( sarısı üzerine)

100 gr tereyağı

1/3 su bardağı şeker

Yarım su bardağı Hindistan cevizi

Yarım su bardağı irmik


2/3 su bardağı zeytinyağı

2 yk yoğurt

1 kabartma tozu

1 vanilya

Aldığı kadar un

Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz .

Hamurumuz  yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak .

Hamurumuz dan küçük parçalar alıp şekil verip tepsiye yerleştiriyoruz .

Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerini çiziyoruz

170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 buçuk su bardağı su

Bir kaç damla limon suyu

5 _10 dakika , Kaynatıyoruz .


Pişen şekerparelerin üzerine şerbetini döküyoruz.

Tatlı ve şerbet ikiside sıcağa yakın ılık olarak döküyoruz.

şekerparelerin üst kısımlarının da  şerbeti ni çekmesi için 10 dakika sonra ters çevirin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder