Biraz tombul görünüyor lar , ama
Aslında 2 lokmalık 😊 Tadıda yerinde ekler tarifim şöyle.
Eğer ölçü az gelirse 2 katına çıkarabilirsiniz .
Hamuru için 🍥🍰 Yarım bardak su
Yarım bardak un
1 çimdik tuz
2 yk tereyağı
Bütün malzemeleri tencere de karıştıp kaynatıyoruz , kaynayınca kısık ateşte 5 _10 dakika civarı pişiriyoruz.
Pişince soğutuyoruz 1 yumurta kırıp karıştırıyoruz.
Hamur toparlanınca 1 yumurta daha kırıyoruz. Tekrar hamur toparlanıncaya kadar karıştırıyoruz.
Toplam 2 yumurta kullanmış oluyoruz
Hamuru Sıkma torbası na alıp ekler şekli yada istediğimiz şekli yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru sıkıyoruz.
Önce 200 derecede ısınmış fırında üstü kızarmadan kabardığında dereceyi 50 ye düşürüp 20 dakika civarı pişiriyoruz. (Fırının kapağını hiç açmayınız , sönerler)
Krema sı için 🍰 2 buçuk su bardağı süt
3 yk nişasta
1 yk un
1 yumurta
5_6 kaşık şeker karıştırıp pişiriyoruz.
Pişince içine , 1 yk tereyağı, 1 paket vanilla ekleyip karıştırıyoruz.
Soğumaya alıyoruz soğuyunca
Rendelenmiş 1 muz ilave edip karıştıyoruz .
Pişen eklerimizi ortadan kesip krema sürüp üstünü kapatıyoruz.
Benmari usulü erittiğimiz Sütlü veya bitter çikolata dan üzerlerine sürüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder