10 Mart 2015 Salı

kıvrım böreği

 Muhakkak yapılması gereken bir lezzet  Kıvrım böreği kolay açılan
yumuşacık ve çok lezzetli bir börek
Malzemeleri miz
1 paket yaşmaya
Tuz
4 bardak  kadar su ve un
Yumuşak bir hamur yapıyoruz
Avuç içi kadar bezeler yapıyoruz
Açabildiğimiz kadar ince açıp 7 ,8 yk kadar sıvıyağ gezdiriyoruz istediğimiz malzemeden yaptığımız içten serpip
(ben Kıymalı iç kullanmıştım)
eğer kalın gelirse size ortadan kesip kıvırarak  sarıyoruz (eğer bezenizi küçük tutmuşsanız ortadan kesmeden sarabilirsiniz size kalmış )
tepsiye dizip biraz sıvıyağ ve yumurta sarısı sürüp 170 derece de pişiriyoruz
Açılırken yamuluyorsa panik yok
Elinizle asılarak inceltin yeni açacak olanlar  yırtıklarıda  görmemezlikten gelin 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder