Muhakkak yapılması gereken bir lezzet Kıvrım böreği kolay açılan
yumuşacık ve çok lezzetli bir börekMalzemeleri miz
1 paket yaşmaya
Tuz
4 bardak kadar su ve un
Yumuşak bir hamur yapıyoruz
Avuç içi kadar bezeler yapıyoruz
Açabildiğimiz kadar ince açıp 7 ,8 yk kadar sıvıyağ gezdiriyoruz istediğimiz malzemeden yaptığımız içten serpip
(ben Kıymalı iç kullanmıştım)
eğer kalın gelirse size ortadan kesip kıvırarak sarıyoruz (eğer bezenizi küçük tutmuşsanız ortadan kesmeden sarabilirsiniz size kalmış )
tepsiye dizip biraz sıvıyağ ve yumurta sarısı sürüp 170 derece de pişiriyoruz
Açılırken yamuluyorsa panik yok
Elinizle asılarak inceltin yeni açacak olanlar yırtıklarıda görmemezlikten gelin 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder