Nasıl mı yaptım buyrun 👇👇😊 Önce kek için malzemelerimiz 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰
🍰🍰🍰🍰🍰 3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı blendırda çekilmiş kek
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpıyoruz
Daha sonra keki ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kalıba (ben orta boy yuvarlak borcam kullandım) döküp
170 derecede fırında pişiriyoruz. 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰
Sizin daha yüksek bir kekiniz olacağına eminim çünkü fırınımdaki aksaklıktan dolayı fırının kapağını açınca kekim çöktü 😢 ama yinede kurtardım😊
🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰 Evet krema için
Yarım su bardağı şekeri
Tencere de karamel rengini alana kadar kavuruyoruz , istediğimiz renge geldiğinde
2 yk tereyağı ilave edip eritiyoruz .
Daha sonra 2 buçuk su bardağı süt ilave edip kaynatıyoruz
Ayrı bir kapta 2 buçuk yk nişasta, 1 yk unu 1 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.
Şeker iyice eridiğinde , nişasta lı karışımı karıştırarak kaynayan karamel li süte ilave edip pişiriyoruz. (çok koyu olmayacak )
Pişince 1 vanilya ilave edip karıştırıyoruz.
Sıcak olarak kremanın yarısını kekin üzerine döküyoruz.
Onun üzerine 1 sıra kakaolu petibör büsküvi diziyoruz , kalan kremayıda büsküvilerin üzerine yayıyoruz .
Ve en üste 1 su bardağıyla süt le çırpılmış 1 paket krem şantiyi üzerine sürüyoruz.
Üstündeki karamel Sosu için ben süt reçelini biraz tereyağı ve sütle pişirip sos yaptım üzerine gezdirdim .
Süt reçeliniz yoksa aşağılarda karamel li muffinlerimdeki sosu kullanın eğer bulamazsanız buraya da yazarım inşallah 😊 Deneyin çok seveceksiniz 👌 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder