25 Şubat 2015 Çarşamba

büsküvili kekli pasta

 Hayırlı geceler 😊 Bu pasta kenarda duran, 3 dilim Portakallı  keki değerlendirmek için, yapılmış tatlı bir eylemdir 😊 Çok sevildi hemen de bitti .

Nasıl mı yaptım buyrun 👇👇😊 Önce kek için  malzemelerimiz 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰
🍰🍰🍰🍰🍰 3 yumurta 
Yarım su bardağı şeker 
1 buçuk su bardağı blendırda çekilmiş kek 
2 çay kaşığı kabartma tozu 
Yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpıyoruz 
Daha sonra keki ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.

Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kalıba (ben orta boy yuvarlak borcam kullandım) döküp 
170  derecede fırında pişiriyoruz. 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰
Sizin daha yüksek bir kekiniz olacağına eminim çünkü fırınımdaki aksaklıktan dolayı fırının kapağını açınca kekim çöktü 😢 ama yinede kurtardım😊
🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰 Evet krema için 
Yarım su bardağı şekeri 
Tencere de karamel rengini alana kadar kavuruyoruz , istediğimiz renge geldiğinde 
2 yk tereyağı ilave edip eritiyoruz .

Daha sonra 2 buçuk su bardağı süt ilave edip kaynatıyoruz 
Ayrı bir kapta 2 buçuk yk nişasta, 1 yk unu 1 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz. 
Şeker iyice eridiğinde , nişasta lı karışımı karıştırarak kaynayan karamel li süte  ilave edip pişiriyoruz. (çok koyu olmayacak )

Pişince 1 vanilya ilave edip karıştırıyoruz. 
Sıcak olarak kremanın yarısını kekin üzerine döküyoruz.

Onun üzerine 1 sıra kakaolu petibör büsküvi diziyoruz , kalan kremayıda büsküvilerin üzerine yayıyoruz .

Ve en üste 1 su bardağıyla süt le çırpılmış 1 paket krem şantiyi üzerine  sürüyoruz.

Üstündeki karamel  Sosu için ben  süt reçelini biraz tereyağı ve sütle pişirip sos yaptım üzerine gezdirdim .


Süt reçeliniz yoksa aşağılarda karamel li  muffinlerimdeki sosu kullanın eğer bulamazsanız buraya da yazarım inşallah 😊 Deneyin çok seveceksiniz 👌 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder