17 Mart 2015 Salı

Ispanak lı nişastalı pasta


Hadis_i Şerif te Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem )
Şöyle buyuruyor. 

 - Biriniz yemek yerken Bismillah desin ;
başta söylediği an unutursa hatırladığı an el evvel ü el Ahir u Bismillah desin .

Biriniz yemek yediği zaman sağ eli ile yesin , 
içeceğinde de sağ eli ile içsin.
Çünkü şeytan sol eli ile yer, sol eli ile içer .
(Müslim.Ebu Davud Tirmizi )


Bu Ispanaklı pasta kesilmiş sütümü değerlendirmek maksadıyla yapıldı .

bildiğiniz ıspanaklı pastadan olmayabilir çünkü malzemeleri biraz farklı ama çok lezzetli 

Kek için malzemeler 

2 yumurta 

1 çay bardağı pudra şekeri
 1 çay bardağı kesilmiş süt 
1 çay bardağı zeytinyağı
 2 su bardağı + 1/3 nişasta 
1kabartma tozu 
2 yk haşlanmış süzülmüş  robotta çekilmiş ıspanak 

Kreması için 

3 su bardağı süt

 3 buçuk yk  kaşık nişasta

1 su bardağı şeker

 1 su bardağı hindistan cevizi

 kaşık tereyağı 
vanilya

Öncelikle yumurtamızı ve şekerimizi krema haline gelene kadar çırpıyoruz .

(Kesilmiş süt için sütünüzü  ılıtıp için yarım yk sirke , veya biraz limon suyu atıp üstünü kapatıp 10 dakika kadar bekleyin kesilecektir .)

Ve sırayla önce sıvı malzemeleri katıp çırpıyoruz. 
Ve katı malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz .

Yağlanmış küçük kalıbımaza döküp 170 derecede pişiriyoruz .

Kekimiz pişerken 
kremamızı hazırlıyoruz .

Hindistan cevizi vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. 

Kremamız Pişince içine Hindistan cevizi 
tereyağı vanilya ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.

Soğumaya alıyoruz .

Pişen kekimizin kabartmış üst kısmını kesiyoruz . 

Yarım su bardağı süt ile ıslatıyoruz .

Kalıbımıza keki tekrar koyuyoruz

Kremamızı kekin üzerine döküyoruz .
artan kekleri elimizle ufalayıp kremanın üzerine yayıyoruz ..

Ve dolaba koyup biraz dinlendiriyoruz ...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder